Sydney dag 6 - Reisverslag uit Sydney, Australië van jip marion - WaarBenJij.nu Sydney dag 6 - Reisverslag uit Sydney, Australië van jip marion - WaarBenJij.nu

Sydney dag 6

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg jip

04 Januari 2013 | Australië, Sydney

Vannacht lekker geslapen, om 9.30 op weg naar Bondi Beach. Eerst naar het grote station om de kaartjes voor de bus te kopen. Ook hier hoeft Jip niet te betalen. Met de bus deden we er ongeveer een half uur over om er te komen. Bij iedere stop kwamen er weer mensen bij welke, zo aan de kleding te zien, ook naar Bondi Beach gingen. Eenmaal aangekomen zagen we een enorme groep mensen op het strand liggen. De terrasjes waren helemaal niet druk. Dus wij gingen eerst maar wat drinken, ontbijt hadden we overgeslagen. Vervolgens een plekje zoeken op het strand, handdoeken neerleggen en hup de zee in. De watertemperatuur was 20 graden maar dat voelt toch wel koud aan hoor. Na een tijdje ben je het gewend en is het heerlijk. Alleen Jip vond het niet zo heerlijk. Het is niet zo lekker als in het zwembad papa. Dit is zout water. Op deze manier leert hij snel zijn mond dicht te houden in het water. De golven waren niet echt spectaculair maar voor onze Jip was het helemaal geweldig. Wel oppassen met de onderstroom, je wordt best flink terug de zee in gezogen. En dan volgt natuurlijk een hoge golf en dan ga je kopje onder. Jip vond het niet erg maar weet nu wel hoe sterk de zee kan zijn. Op het strand heb ik samen met Jip een kuil gegraven waar hij tot over zijn middel in kon staan. Natuurlijk hebben wij deze wel weer dicht gegooid nadat wij het stranden gingen verlaten. We zijn bewust minder lang naar het strand gegaan dan we in de Zoo waren geweest. Het verbranden ging daar zo snel dat we vandaag geen risico wilde lopen. Nog even wat gegeten en gedronken, een aantal winkeltjes bezocht en weer met de bus richting het hotel. Jip was versleten en viel in de bus in slaap. En daar hebben we nu, 21.50, weer last van. Meneertje slaapt nog niet. Chantal is de koffers aan het pakken want morgenochtend gaan we naar Adelaide. In Adelaide is nu een warmtegolf, temperaturen van 35 graden en meer is aan de orde van de dag. Er zijn ook volop bosbranden op Tasmanie. Dus we zijn gewaarschuwd. Oppassen met de BBQ als we met de camper op pad gaan.

• 04 Januari 2013 - 18:38

Rob En Willek Ludwig:

Chantal,Sander en jip

De genoemde temperaturen zijn helaas niet van toepassing op ons landje
    Miezerig,grijs en rond de tien graden , je kent het wel.
    Zo te lezen hebben jullie het reuze naar je zin
    Geniet ervan en gauw tot schrijft

Ps erg lief van je Sander om Rob te bellen

Roben willeke